Во реката Вардар повеќе нема мрсните дамки , но нема ни одговор која е причината за нивната минатонеделна појава

Нема одговор која е причината за минатонеделното  пловење на мрсни дамки по реката Вардар. Резултатите  од испитувањата на земените мостри со нетрпение ги очекува СРД Бабуна, концесионер на реката Вардар.

Риболовци беа првите кои го забележаа и загадувањето. Тогаш стравуваа дали ќе преживеат 10те илјади парчиња на крап кои пред еден месец беа пуштени токму на местата каде се појавија и мрсните дамки.

„Ова е жално, може целата риба да угине.После толку години реката се пориби сега незнаеме како ова ќе влијае врз младите рипчира",

„Мора да се најде виновникот, сега барем имаме модерни лабаратории ќе се испита и ке се добие одговор кој го сторил ова и дали е штетно по рибите, ако е штетно а сите ние тука ловиме може и да се затруеме", велат спортски риболовци.

Според информациите од СРД Бабуна, по последната појава на мрсни дамки нема регистрирано помор на риби. Но децидни се во барањето да се открие причината за појава на мрсни дамки во реката.

 

23/01/2013 07:07
Македонија
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mkLisica.mk
Свет
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mkLisica.mk
ФОТО ВЕСТ
Забава
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk Интервју Билјана за Лисица: Горда сум што го развиорив македонското и велешкото знаме во Кина
Шкортова: Наскоро патувам за Турција, како член на жири комисијата на изборот за Мис модел на Турција за Мис модел на светот.
Lisica.mk Од наш агол Македонско лице на хрватските модни писти
Јашар Јашари, познат како Јаши, е баран модел на хрватските модни писти.
Колумна Колумна
Лавиринт на ТРАНЗИЦИЈАТА Први, втори, трети сите итаат некаде... Кој по погрешниот кој по вистинскиот пат.
Новата 2013 година ќе биде?

подобра од 2012

полоша од 2012

незнам

иста како и 2012

slika
Lisica.mk
Контакт | Импресум | Маркетинг
Copyright © 2008 Lisica.mk [0.03][39]