ВМРО ДПМНЕ: Утрешниот протестен маршна опозицијата е марш за спас на Бранко Црвенковски

Бранко Црвенковски утре е непожелен во Велес, сметаат од ВМРО ДПМНЕ.

На утрешниот протестен „Марш на слободата" на СДСМ и коалиционите партии, според партијата на власт, велешани немало да излезат, оти тие ја препознале намерата на опозиционерите.

„Најавениот утрешен марш, не марш за слобода, туку марш за спас на политичката кариера на Бранко Црвенковски. На Велес му е потребен спас токму од Бранко и неговите послушници кои се одговорни за упропастувањето на градот", рече мартин Мајсторов, ОК ВМРО ДОМНЕ.

Според ВМРО ДПМНЕ ако СДСМ сака да организира реален отпор тој би  требало за започне од пред Порцеланка.

„Квази-отпорот треба да почне од пред Порцеланка. Фабриката која ја распарчија и ја оставија во тешки милионски долгови.  Потоа циркузот наречен отпор да се упати кон Свилара, фабриката која ја снајде истата судбина на Порцеланка, да продолжат преку стотината метри од немиот споменик на Црвенковски, наречен автопат Велес-Прилеп кој тој го вети во изборната 1994 година", рече Мајстроров.

На крајот на парадата, според ВМРО ДПМНЕ  наместо поддршка, лидерпот  Црвенковски  би требало да побара извинување од Велешани. Затоа што тие се луѓето кои најмногу пропатиле  од неговото владеење во изминатоте години кога тој беше Премиер но и Претседател на Република Македонија.

22/01/2013 14:39
Македонија
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mkLisica.mk
Свет
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mkLisica.mk
ФОТО ВЕСТ
Забава
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk Интервју Билјана за Лисица: Горда сум што го развиорив македонското и велешкото знаме во Кина
Шкортова: Наскоро патувам за Турција, како член на жири комисијата на изборот за Мис модел на Турција за Мис модел на светот.
Lisica.mk Од наш агол Македонско лице на хрватските модни писти
Јашар Јашари, познат како Јаши, е баран модел на хрватските модни писти.
Колумна Колумна
Лавиринт на ТРАНЗИЦИЈАТА Први, втори, трети сите итаат некаде... Кој по погрешниот кој по вистинскиот пат.
Новата 2013 година ќе биде?

подобра од 2012

полоша од 2012

незнам

иста како и 2012

slika
Lisica.mk
Контакт | Импресум | Маркетинг
Copyright © 2008 Lisica.mk [0.02][54]