„Маршот на слободата“ утре во Велес

Социјалдемократите го најавија „Маршот на слободата" што ќе се случи утре во Велес. Со него ги продолжуваат како што велат активностите насочени против диктатурата.

„Маршот“ ќе започне во 18 часот по главната улица Благој Ѓорев. Ќе заврши пред споменикот на Кочо Рацин спроти Гимназијата. Таму пред велешани ќе се обрати и претседателот на СДСМ Бранко Црвенковски.

,,Маршот за слобода‘‘ е марш на Сојузот за иднината во кој јасно, гласно и принципиелно се бара враќање на демократијата, слободата на говорот, слободата на медиумите и почитувањето на Уставот и законите", рече Иван Белевски, портпарол на ОО на СДСМ Велес.

Опозиционата СДСМ ги повикуваат велешани да се придружат на маршот и со тоа да покажат дека се против рушењето на Уставот, законите и демократијата во земјава.

22/01/2013 13:58
Македонија
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mkLisica.mk
Свет
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mkLisica.mk
ФОТО ВЕСТ
Забава
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk Интервју Билјана за Лисица: Горда сум што го развиорив македонското и велешкото знаме во Кина
Шкортова: Наскоро патувам за Турција, како член на жири комисијата на изборот за Мис модел на Турција за Мис модел на светот.
Lisica.mk Од наш агол Македонско лице на хрватските модни писти
Јашар Јашари, познат како Јаши, е баран модел на хрватските модни писти.
Колумна Колумна
Лавиринт на ТРАНЗИЦИЈАТА Први, втори, трети сите итаат некаде... Кој по погрешниот кој по вистинскиот пат.
Новата 2013 година ќе биде?

подобра од 2012

полоша од 2012

незнам

иста како и 2012

slika
Lisica.mk
Контакт | Импресум | Маркетинг
Copyright © 2008 Lisica.mk [0.01][22]