Започна заловувањето на кучињата скитници

Се заловуваат кучињата скитници во Велес. Од улица ќе бидат пренесени во прифатниот центар. Ваков договор потпишаа ветеринарната станица и локалната самоуправа.

„Во овој центар нема да се врши еутаназија има посебен правилник кое куќе се еутанизира кое се повторно пушта на слобода, кое с екастрира, вакцинира и повторно враќа во природната средина", рече Димче Димитриевски, директор на Ветеринарна Станица Велес.

Првин се залововуваат женките оти така ќе се намали агресивноста на кучињата во периодот на парење, велат од ветеринарната. Велешани се надеваат дека во иднина ќе ги снема скитниците.

„Да се превземе некоја мерка треба да ги приберт негдека или воопште да не ги пуштат",

„Убаво е да се приберат, да се гледаат, да ги чува некој"

„По улица деца насабајле во градинка се носат деца малечки а тие цели сурии се", велат случајно анкетираните велешани.

Во стационарот на ветеринарната станица неделно можат да се третираат десетина куќиња,  бројот на скитниците пак бил десетина пати  поголем.

21/01/2013 14:43
Македонија
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mkLisica.mk
Свет
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mkLisica.mk
ФОТО ВЕСТ
Забава
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk Интервју Билјана за Лисица: Горда сум што го развиорив македонското и велешкото знаме во Кина
Шкортова: Наскоро патувам за Турција, како член на жири комисијата на изборот за Мис модел на Турција за Мис модел на светот.
Lisica.mk Од наш агол Македонско лице на хрватските модни писти
Јашар Јашари, познат како Јаши, е баран модел на хрватските модни писти.
Колумна Колумна
Лавиринт на ТРАНЗИЦИЈАТА Први, втори, трети сите итаат некаде... Кој по погрешниот кој по вистинскиот пат.
Новата 2013 година ќе биде?

подобра од 2012

полоша од 2012

незнам

иста како и 2012

slika
Lisica.mk
Контакт | Импресум | Маркетинг
Copyright © 2008 Lisica.mk [0.01][77]