Заврши зимскиот училишен распуст

Училишното звонче повторно се огласи, означувајки го стартот на второто полугодие од учебната  2012/2013 година.

Според информациите од основните и средни училишта во Велес, стартот на новото полугодие започнува без проблем.

Препораките на Минисерството за здравство за поголема контрола на хигиената во самите училишта се почитува.  Оваа препорака доаѓа како превентива за спречување на појава на епидемија од грип кај учениците.

Она што сега е актуелно во образовниот систем е најавата дека на крајот од школската година ќе се спроведе екстерното тестирање на учениците, нешто што во изминатите години се најавуваше и во последен момен одложуваше.

Целта на екстерното оценување е проценка колку наставниците објективно го вреднуваат знаењето на учениците.

 

 

21/01/2013 07:47
Македонија
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mkLisica.mk
Свет
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mkLisica.mk
ФОТО ВЕСТ
Забава
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk Интервју Билјана за Лисица: Горда сум што го развиорив македонското и велешкото знаме во Кина
Шкортова: Наскоро патувам за Турција, како член на жири комисијата на изборот за Мис модел на Турција за Мис модел на светот.
Lisica.mk Од наш агол Македонско лице на хрватските модни писти
Јашар Јашари, познат како Јаши, е баран модел на хрватските модни писти.
Колумна Колумна
Лавиринт на ТРАНЗИЦИЈАТА Први, втори, трети сите итаат некаде... Кој по погрешниот кој по вистинскиот пат.
Новата 2013 година ќе биде?

подобра од 2012

полоша од 2012

незнам

иста како и 2012

slika
Lisica.mk
Контакт | Импресум | Маркетинг
Copyright © 2008 Lisica.mk [0.01][27]