Двајца рибокрадци синоќа уловени на дело

 

Уште една успешна акција против рибокрадците.

Чуварите од здружението „Бабуна" кој се концесионери   синоќа фатиле две лица кои со мал мрежест прибор извршувале нелегален улов на риба.

Акцијата на рибочуварската служба била многу брза. Откако ја добиле дојавата веднаш се упатиле на лице место. Рибокрадците биле кај кејот на Вардар. Кај нив не била пронајдена уловена риба.

Чуварите заплениле и една мрежа слепица која била поставена во водата, но е  е пронајден сторителот.

Токму овој дел сега е најкритичен затоа што пред еден месец здружението „Бабуна" го пориби со крап. Затоа е атрактивен за многумина. Спортските риболовци кои секојдневно се тука бараат почести контроли.

„Контролата на риболовците треба да се зајакне,оти јас како што гледам овдека не се лови спортски. Тука порибија со крапчиња еве да се провери сега сигурно кај дел од риболовците во мрежите  има крапчиња", велат спортските риболовеци кои рекреираат покрај кејот.

Порибувањето ги провлече рибарите. Секојдневно ги има покрај кејот.На нашето прашање „каков е уловот" одговараат, „добро е рибата јаде"

„Во овој дел од сезоната уловот е добар. Од таа страна вадат повеќе скобали ,ние тука вадиме други работи и така ,засега е добро не се жалиме„

Акција против рибокрадците синоќа имало и на езеро Младост. Но овојпат  чуварската служба немала среќа, рибократците успејале да  им побегнат.

 

18/01/2013 11:20
Македонија
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mkLisica.mk
Свет
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mkLisica.mk
ФОТО ВЕСТ
Забава
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk Интервју Билјана за Лисица: Горда сум што го развиорив македонското и велешкото знаме во Кина
Шкортова: Наскоро патувам за Турција, како член на жири комисијата на изборот за Мис модел на Турција за Мис модел на светот.
Lisica.mk Од наш агол Македонско лице на хрватските модни писти
Јашар Јашари, познат како Јаши, е баран модел на хрватските модни писти.
Колумна Колумна
Лавиринт на ТРАНЗИЦИЈАТА Први, втори, трети сите итаат некаде... Кој по погрешниот кој по вистинскиот пат.
Новата 2013 година ќе биде?

подобра од 2012

полоша од 2012

незнам

иста како и 2012

slika
Lisica.mk
Контакт | Импресум | Маркетинг
Copyright © 2008 Lisica.mk [0.02][44]