Масовно труење на овчарските кучиња во Голозинци

Масовно труење на овчарските кучиња во село Голозинци.

Во редакцијата на веб-порталот Лисица денеска се јавија загрижени граѓани кои известија за оваа појава. Тие велат дека во Голозинци за само неколку денови отруени се 17-тина кучиња, главно чувари на стоката.

Кој и зошто го прави тоа? надлежните засега немаат огдовор. Во полицијата се запознати со појавата, но истрагата досега нема резултати. Не е пронајдено лицето или повеќемината кои низ селото фрлиле затруени парчиња со месо.

На терен биле и екипи на ветеринарната станица. И тие според изјавите на сточарите од Голозинци  потврдиле  дека кучињата се затриени од месо. Во меѓувреме ги вакцинирале оние кои останале живи.

Најзагрижени за состојбата се сточарите. Во селото има одгледувачи на овци, кози и крави. Без кучињата тешко ќе ги спречат крадците, но и волците кои во зимските месеци можат да се спуштат во селото.

Инаку труењето на кучиња во Голозинци се случива втора година по ред. И лани мештаните се соочија со истиот проблем.За жал надлежните  не открија кој е сторителот или сторителите на кривичното  дело.

16/01/2013 14:17
Македонија
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mkLisica.mk
Свет
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mkLisica.mk
ФОТО ВЕСТ
Забава
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk Интервју Билјана за Лисица: Горда сум што го развиорив македонското и велешкото знаме во Кина
Шкортова: Наскоро патувам за Турција, како член на жири комисијата на изборот за Мис модел на Турција за Мис модел на светот.
Lisica.mk Од наш агол Македонско лице на хрватските модни писти
Јашар Јашари, познат како Јаши, е баран модел на хрватските модни писти.
Колумна Колумна
Лавиринт на ТРАНЗИЦИЈАТА Први, втори, трети сите итаат некаде... Кој по погрешниот кој по вистинскиот пат.
Новата 2013 година ќе биде?

подобра од 2012

полоша од 2012

незнам

иста како и 2012

slika
Lisica.mk
Контакт | Импресум | Маркетинг
Copyright © 2008 Lisica.mk [0.02][40]