Професорот од Блаже Конески нема да одговара за „затајување“

Професорот од основното училиште Блаже Конески кој лани беше обвинет дека присвоил златно ланче е ослободен.

Јавното обвинителство се откажа од гонењето на професорот кој одговараше за кривично дело затајување.

Судскиот процес против него е прекинат поради недостаток на докази за случајот.

Наставникот по физичко воспитување се товареше за злоупотреба на службената положба. На 27 септември минатата година, тој беше обвинет дека присвоил златно ланче со привезок во вредност од 25 илјади денари. Ланчето било сопственост на ученик од училиштето. Во спортската сала во училиштето друг ученик го нашол ланчето и му го дал на наставникот како одговорно лице. Обвинетиот го земал кај себе и не го пријавил. Кога ученикот си го побарал ланчето, наставникот  изјавил дека кај него нема такво нешто....По ваква  изјава полицијата поднесе обвинение против професорот а Обвинителството започна процес.

Но подоцна во судскиот процесот Јавното обвинителство неможело да докаже дека професорот го сторил делото за кое е осомничен па процесот против него  се прекинал.

Но сега  се отвата  прашањето дали е точна изјавата дадена во истрага на професорот дека некој сака да го „намести".

Како и да е случајот е затворен но угледот на професорот  „оцрнет". Овој случај веројатно  треба да е потик за поголемо внимание при објавување на информациите,  но  и потик за јавноста која  предвреме  суди да го има во предвид правилото „секој е невин додека се докаже спротивното".

 

13/01/2013 10:06
Македонија
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mkLisica.mk
Свет
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mkLisica.mk
ФОТО ВЕСТ
Забава
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk Интервју Билјана за Лисица: Горда сум што го развиорив македонското и велешкото знаме во Кина
Шкортова: Наскоро патувам за Турција, како член на жири комисијата на изборот за Мис модел на Турција за Мис модел на светот.
Lisica.mk Од наш агол Македонско лице на хрватските модни писти
Јашар Јашари, познат како Јаши, е баран модел на хрватските модни писти.
Колумна Колумна
Лавиринт на ТРАНЗИЦИЈАТА Први, втори, трети сите итаат некаде... Кој по погрешниот кој по вистинскиот пат.
Новата 2013 година ќе биде?

подобра од 2012

полоша од 2012

незнам

иста како и 2012

slika
Lisica.mk
Контакт | Импресум | Маркетинг
Copyright © 2008 Lisica.mk [0.02][34]