Реконструирано е детското одделение во велешката болница

ПВЦ врати и прозорци. Комплетно заменет подот, старата електрична инсталација заменета со нова. Детското одделение при општата болница во Велес добива нов лик. При крај е реновирањето на одделот. Директорот, др. Атанас Василев вели дека градежните зафати се 99 проценти завршени.

Останува да се донесат уште креветите и столчињата кои се однесени во Металната индустрија  Брако. Таму се хромираат и поправаат.

Од болницата очекуваат одделението наскоро да биде пуштено со полн капацитет. Во последниве месеци работат со 50 проценти. По реконструкцијата условите ќе бидат многу подобри. Пациентите ќе имаат поголем комфор. Уште осум соби ќе им бидат на располагање.

„Како што гледате моментално се работи само на пола оддел на детското одделени ,меѓутоа другиот дел е веќе 99 проценти реновиран и очекуваме деновиве да се пушти во работа и тој дел. Тогаш ќе ги има сите потребни услови за болничко лекување на децата. Просторот ќе биде по комфорен и нов", вели др. Атанас Василев директор на Општа болница Велес.

Условите во велешката болницат не се идеални. Тоа го знаат сите. Но се подобруваат  и тоа со брз интензитет. Во изминатава година имаше реконструкција ,поправки и набавка на апарати во повеќе одделенија. Кон крајот на минатата година една работна недела во велешката болница помина  и министерот за здравство Никола Тодоров.

10/01/2013 17:11
Македонија
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mkLisica.mk
Свет
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mkLisica.mk
ФОТО ВЕСТ
Забава
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk Интервју Билјана за Лисица: Горда сум што го развиорив македонското и велешкото знаме во Кина
Шкортова: Наскоро патувам за Турција, како член на жири комисијата на изборот за Мис модел на Турција за Мис модел на светот.
Lisica.mk Од наш агол Македонско лице на хрватските модни писти
Јашар Јашари, познат како Јаши, е баран модел на хрватските модни писти.
Колумна Колумна
Лавиринт на ТРАНЗИЦИЈАТА Први, втори, трети сите итаат некаде... Кој по погрешниот кој по вистинскиот пат.
Новата 2013 година ќе биде?

подобра од 2012

полоша од 2012

незнам

иста како и 2012

slika
Lisica.mk
Контакт | Импресум | Маркетинг
Copyright © 2008 Lisica.mk [0.01][48]