2010 година сеуште е рекордна по бројот на породувања во Општата болница

Зголемен е бројот на новороденчиња во велешко.

Лани на гинеколошко-акушерското одделение во велешката болница на свет пристигнале 789 бебиња. Во 2011-та, бројот на новороденчиња изнесуваше близу 700-тини. Тогаш во болницата се родиле 720 новороденчиња.

Инаку освен од градот, овде се реализираат породувања и на жителите од Чашка, Лозово и Градско, како и соседната Свети Николе.

„Па минатата година во 2012 имаше 789 новороденчиња во општата болница во Велес ,поточно во гинеколошко-акушерското одделение. Кај нас нема големи падови или варијабли отприлика кај нас секоја година е таа бројката",  вели д-р  Ристо Гашев.

Годинава, новиот жител на Велес пристигна во првите 40-тина минути од новата година. По само неколку часа се роди уште едно бебе И двете беа машки. Инаку во првите три дена од оваа година, лекарите од гинеколошко-акушерското одделение реализираа седум породувања.

Лекарите велат дека нема големи промени во бројот на новороденчиња во изминатите неколку години. Сепак како рекордна ја сметаат 2010-та. Тогаш во велешката болница се реализирале 802 породувања.

10/01/2013 09:47
Македонија
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mkLisica.mk
Свет
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mkLisica.mk
ФОТО ВЕСТ
Забава
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk Интервју Билјана за Лисица: Горда сум што го развиорив македонското и велешкото знаме во Кина
Шкортова: Наскоро патувам за Турција, како член на жири комисијата на изборот за Мис модел на Турција за Мис модел на светот.
Lisica.mk Од наш агол Македонско лице на хрватските модни писти
Јашар Јашари, познат како Јаши, е баран модел на хрватските модни писти.
Колумна Колумна
Лавиринт на ТРАНЗИЦИЈАТА Први, втори, трети сите итаат некаде... Кој по погрешниот кој по вистинскиот пат.
Новата 2013 година ќе биде?

подобра од 2012

полоша од 2012

незнам

иста како и 2012

slika
Lisica.mk
Контакт | Импресум | Маркетинг
Copyright © 2008 Lisica.mk [0.02][32]