Бадникова донација од ООУ „ЈХК Џинот“ за детското одделение на болницата

Учениците и наставниците од основното училиште ЈХК Џинот донираа сликовници, новогодишни пакетчиња и други производи на детското одделение при Oпштата болница во Велес.

Парите за донацијата ги собрале сами, на хуманитарна акција. Се надеваат дека на овој  начин на болните деца ќе им ги направат празниците малку повесели, а кај учениците ќе се развие чувството за помагање.

„Денеска донесовме сликовници за децата и новогодишни пакетчиња, а заради празникот и донесовме погача со парите за нив и за вработените на одделението и уште некои производи со кои ќе им ги развеселиме празниците", вели Фиданка Иванова, директор на ООУ „ЈХК Џинот".

Донацијата на прими директорот на велешката болница. Пријатно изнанаден од гестот на училиштато. Дел од прехрамбените производи веднаш им се поделија на болните деца ,останатите се сместија во играчницата.  

Од болницата велат дека сите донации се добредојдени. Ги поттикнуваат и останатите организации да го следат овој пример.

„Ова е прекрасен гест на училиштето. Сите не израдува , а посебно дечињата кои се моментално на одделение. Секако дека тоа ќе предизика да се чувствуваат посреќни и ќе го забрза нивниот процес на опоравување", вели д-р Атанас Василев директор на болницата.

Освен оваа, учениците организирале  неколку акции. На градскиот пазар продавале честитки кои сами ги изработија. Со парите купиле новогодишни пакетчиња кој им ги подариле на  децата кои питачат.

 

08/01/2013 19:33
Македонија
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mkLisica.mk
Свет
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mkLisica.mk
ФОТО ВЕСТ
Забава
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk Интервју Билјана за Лисица: Горда сум што го развиорив македонското и велешкото знаме во Кина
Шкортова: Наскоро патувам за Турција, како член на жири комисијата на изборот за Мис модел на Турција за Мис модел на светот.
Lisica.mk Од наш агол Македонско лице на хрватските модни писти
Јашар Јашари, познат како Јаши, е баран модел на хрватските модни писти.
Колумна Колумна
Лавиринт на ТРАНЗИЦИЈАТА Први, втори, трети сите итаат некаде... Кој по погрешниот кој по вистинскиот пат.
Новата 2013 година ќе биде?

подобра од 2012

полоша од 2012

незнам

иста како и 2012

slika
Lisica.mk
Контакт | Импресум | Маркетинг
Copyright © 2008 Lisica.mk [0.01][10]