Аирлија нека е, странски инвеститор влегува во Велес

Странска инвестиција и во Велес. Ќе гради производствен погон во индустриската зона Речани. Информацијата иако веке еден месец се ,,шушка,, попладнево откако  ја најави и националната ТВ Сител , за веб порталот Лисица ја потврдија  од локалната власт.

Неофицијално  во производствената фабрика вработување треба да најдат помеѓу 500 и 1000 невработени лица.

Ова е прва странска инвестиција во Велес, во најава имало за  уште една.

Ако се има предвид  дека општина Вeлес ја очекува и одлуката на  индиската корпорација „Чандра Еду линксно",  која покажа заинтересираност за инвестиција во образованието или изградба на  „Регионален образовен центар", во непосредна близина на езерото Младост и ако таа е позитивна(а сите најави се такви),  тогаш со сигурност велешани можат да здивнат. Вработување ќе има за неколку илјади сега невработени лица.

Ако најавите се остварат тогаш по долги години 2013 та, ќе биде пресвртната година во подобрување на  економската слика на градот.

Велес, според бројот на невработени е еден од водечките во Македонија. За ваквата состојба виновникот се бара во лошата приватизација и пропаѓањето на големите индустриски капацитети.

07/01/2013 16:18
Македонија
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mkLisica.mk
Свет
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mkLisica.mk
ФОТО ВЕСТ
Забава
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk Интервју Билјана за Лисица: Горда сум што го развиорив македонското и велешкото знаме во Кина
Шкортова: Наскоро патувам за Турција, како член на жири комисијата на изборот за Мис модел на Турција за Мис модел на светот.
Lisica.mk Од наш агол Македонско лице на хрватските модни писти
Јашар Јашари, познат како Јаши, е баран модел на хрватските модни писти.
Колумна Колумна
Лавиринт на ТРАНЗИЦИЈАТА Први, втори, трети сите итаат некаде... Кој по погрешниот кој по вистинскиот пат.
Новата 2013 година ќе биде?

подобра од 2012

полоша од 2012

незнам

иста како и 2012

slika
Lisica.mk
Контакт | Импресум | Маркетинг
Copyright © 2008 Lisica.mk [0.02][47]