Со верба во Бога се е полесно

Верувајте во Бога оти тој е лекарот над  лекарите,  и  ќе ви помогне да ја намалите болката. Вака им се обрати Владиката Повадарски, г-дин Агатангел на родителите и децата на Божиќната забава организирана од МПЦ.

„Оној кој верува во Христа, секогаш Христос е со него, во него, пред него, зад него, околу него.Така да, Христос е лекарот над сите лекари и  јас во моето излагање ги замолив родителите никогаш да не ја губат надежта и постојано да веруваат и да се молат, Јас верувам дека ќе имаат мир и спокојство", рече г-дин Агатангел, митрополит Повардарски.

На лицата со посебни потреби неопходно им е поголемо внимание. Благословот  и отвореноста за помош на Владиката  и  локалната власт се  потик за решавање на многу проблеми кои ги имаат лицата со инвалидитет.

„Да се направи еден закон кој што повеќе ќе обврзува, секогаш кога ќе се градат нови објекти да се вклучуваат пристапни патеки а додека пак за старите да најдеме некое решение некој модус", рече Далиборка Златева, претседател на Друштво на родители на деца заболени од церебрална парализа.

За родителите на овие деца , подареното новогодишно пакетче е симболот на  меѓусебната поврзаност.

„Децата се радосни, убаво им е кога сме  сите заедно од Здружението, се чуствуваме како да сме  едно семејство", рече Лорета Рогужарова, мајка.

МПЦ и Друштвото на родители на деца заболени од церебрална парализа по пети пат ја организираат Божикната забава. Гости на дечињата им беа членовите на  Младинскиот црковен хор.

07/01/2013 14:47
Македонија
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mkLisica.mk
Свет
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mkLisica.mk
ФОТО ВЕСТ
Забава
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk Интервју Билјана за Лисица: Горда сум што го развиорив македонското и велешкото знаме во Кина
Шкортова: Наскоро патувам за Турција, како член на жири комисијата на изборот за Мис модел на Турција за Мис модел на светот.
Lisica.mk Од наш агол Македонско лице на хрватските модни писти
Јашар Јашари, познат како Јаши, е баран модел на хрватските модни писти.
Колумна Колумна
Лавиринт на ТРАНЗИЦИЈАТА Први, втори, трети сите итаат некаде... Кој по погрешниот кој по вистинскиот пат.
Новата 2013 година ќе биде?

подобра од 2012

полоша од 2012

незнам

иста како и 2012

slika
Lisica.mk
Контакт | Импресум | Маркетинг
Copyright © 2008 Lisica.mk [0.01][50]