Внимателно со коледарскиот оган

Внимателно со коледарските огнови. Ова е препораката која на граѓаните им ја упати командирот на противпоижарната единица од Велес, Љупчо Лепидовски. Тој вели дека има случаи кога алкохолот во комбинација со студеното време и непромислените постапки на одредени лица доведуваат до низа непријатни случки.

Прескокнување на огнот ,негово потпалување со алкохол или бензин ,фрлање петарди. Ова се дел од причините поради кои луѓето можат да се здобијат со телесни повреди или да предизвикаат пожар.

„Коледе е значаен празник со голема традиција во Велес. Затоа ние не викаме да не се палат огнови или слично ,туку напротив поддржуваме тоа што традицијата продалжува ,но секако дека апелираме на внимателност. Посабно до граѓаните кои ќе испијат чашка повеќе. Досега имало случаи кога од невнимание се случувале и големи трагидии", вели Љупчо Лепидовски командир на ТППЕ Велес.

Во Велес и годинава нема да има цантрална прослава на коледе ,како што тоа некогаш беше случај на Којник. Сепак стотици кубици дрва ќе бидат изгорени во име на празникот.

Коледарски огнови ќе горат низ цел град во сабота навечер. И во противпожарната единица ќе гори оган. Пожарникарите се приклучуваат на прославата. Ова е единствениот ден кога тие не реагираат на запален оган и веднаш не го гасат.

05/01/2013 11:52
Македонија
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mkLisica.mk
Свет
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mkLisica.mk
ФОТО ВЕСТ
Забава
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk Интервју Билјана за Лисица: Горда сум што го развиорив македонското и велешкото знаме во Кина
Шкортова: Наскоро патувам за Турција, како член на жири комисијата на изборот за Мис модел на Турција за Мис модел на светот.
Lisica.mk Од наш агол Македонско лице на хрватските модни писти
Јашар Јашари, познат како Јаши, е баран модел на хрватските модни писти.
Колумна Колумна
Лавиринт на ТРАНЗИЦИЈАТА Први, втори, трети сите итаат некаде... Кој по погрешниот кој по вистинскиот пат.
Новата 2013 година ќе биде?

подобра од 2012

полоша од 2012

незнам

иста како и 2012

slika
Lisica.mk
Контакт | Импресум | Маркетинг
Copyright © 2008 Lisica.mk [0.02][21]