ЈКП Дервен со свој допринос за зачувување на македонските обичаи и традиција

ЈКП Дервен, во пресрет на Божиќните празници, на сите урбани заедници од општина Велес им додели по две м2 огревно дрво за одржување на Коледарскиот оган вечерта спроти Бадник, на барање од граѓаните и со цел да даде своја поддршка во одржувањето на македонската традиција и обичаи што се дел од нашиот етнос и длабоко вткаени во македонската култура и фолклор.

Огревното дрво е обезбедено од складиштето на ЈКП Дервен на исечени стари и деградирани дрвја од општина Велес.

Воедно, ЈКП Дервен на сите граѓани на општина Велес им посакува среќни и весели Бадникови и Божиќни празници!!!

05/01/2013 11:45
Македонија
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mkLisica.mk
Свет
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mkLisica.mk
ФОТО ВЕСТ
Забава
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk Интервју Билјана за Лисица: Горда сум што го развиорив македонското и велешкото знаме во Кина
Шкортова: Наскоро патувам за Турција, како член на жири комисијата на изборот за Мис модел на Турција за Мис модел на светот.
Lisica.mk Од наш агол Македонско лице на хрватските модни писти
Јашар Јашари, познат како Јаши, е баран модел на хрватските модни писти.
Колумна Колумна
Лавиринт на ТРАНЗИЦИЈАТА Први, втори, трети сите итаат некаде... Кој по погрешниот кој по вистинскиот пат.
Новата 2013 година ќе биде?

подобра од 2012

полоша од 2012

незнам

иста како и 2012

slika
Lisica.mk
Контакт | Импресум | Маркетинг
Copyright © 2008 Lisica.mk [0.01][45]