Нова постелнина за велешката болница

 

Нова постелнина  доби  болница во Велес.  Донатор е  Фабриката за производство на медицинска пластика.

За нив ова било најдобриот  начин за честитањена Новата година .

„Сметавме дека е најпотребно тука да инвестираме во нашиот  град во нашата болница на место кое што сите ние го посетуваме и посакувам да има се повеќе ваков тип на компании кои што ќе покажат ниво на одговорност", рече Бојана Димовска, директор на ВЕ МЕД.

За болницата оваа донација е добредојдена. Седумдесет  кревети од гиниколошкото, интерното и хирушкото одделение  ке се обноват.

„Наназад  десет години не се купени чаршави, перници и кебиња, униформи за вработените заради тоа што секогаш сме кубуреле со финансиски средства, така да оваа помош ќе ни значи многу", вели др. Атанас Василев, директот на Општата болница Велес.

Во велешката болница мината година многу се инвестираше но она што сеуште недостасува вели др. Василев е униформа за вработените. Од ВЕ МЕД ,  добија уверување дека годинава ке добијат уште една донација и тоа од производите кои тие ги произведуваат.

Ова е пета по ред новогодишна донација на ВЕ МЕД.Од таму велат дека парите за новогодишен рекламен материјал ги пренаменуваат за  купување на производи кои досега ги донирале во  четири институции. Ова е втора новогодишна донација за болницата.

 

04/01/2013 14:45
Македонија
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mkLisica.mk
Свет
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mkLisica.mk
ФОТО ВЕСТ
Забава
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk Интервју Билјана за Лисица: Горда сум што го развиорив македонското и велешкото знаме во Кина
Шкортова: Наскоро патувам за Турција, како член на жири комисијата на изборот за Мис модел на Турција за Мис модел на светот.
Lisica.mk Од наш агол Македонско лице на хрватските модни писти
Јашар Јашари, познат како Јаши, е баран модел на хрватските модни писти.
Колумна Колумна
Лавиринт на ТРАНЗИЦИЈАТА Први, втори, трети сите итаат некаде... Кој по погрешниот кој по вистинскиот пат.
Новата 2013 година ќе биде?

подобра од 2012

полоша од 2012

незнам

иста како и 2012

slika
Lisica.mk
Контакт | Импресум | Маркетинг
Copyright © 2008 Lisica.mk [0.02][11]