Се повредила за време на секс со колега, добила надомест заради „повреда на работа“

Австралијка вработена во државна служба, која се повредила за време на секс во мотел за време на бизнис патување, ја добила петгодишната судска битка против федералната влада, која ќе мора да и исплати надомест.

Федералниот суд овој месец ја одби жалбата на владејачката осигурителна компанија „Комкер" на судската одлука според која жената е повредена на работна задача.

Австралијката, која од правни причини не е идентификувана, престојувала на 26 ноември 2007 година во мотел во градот Наура, 160 километри јужно од родниот Сиднеј, кога имала сексуален однос со колегата. Тогаш била во доцните триести години. ЗА време на сексот, дел од светилката над креветот се откачил и и паднал врз лицето, повредувајќи и го носот и устата.

Повредите и биле санирани во болница, а подоцна страдала од депресија и не продолжила да работи за владата. „Комкер" најпрво го прифати нејзиното барање за надомест на физички и психолошки повреди, но потоа го отфрли по деталната истрага.

Потоа судот донел одлука дека државата не е виновна за нејзините повреди. Жената тогаш се обратила до федералниот суд, кој на 19 април пресудил во нејзина полза. Не е познато колку пари ќе добие жената.

 

18/12/2012 08:07
Македонија
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mkLisica.mk
Свет
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mkLisica.mk
ФОТО ВЕСТ
Забава
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk
Lisica.mk Интервју Билјана за Лисица: Горда сум што го развиорив македонското и велешкото знаме во Кина
Шкортова: Наскоро патувам за Турција, како член на жири комисијата на изборот за Мис модел на Турција за Мис модел на светот.
Lisica.mk Од наш агол Македонско лице на хрватските модни писти
Јашар Јашари, познат како Јаши, е баран модел на хрватските модни писти.
Колумна Колумна
Лавиринт на ТРАНЗИЦИЈАТА Први, втори, трети сите итаат некаде... Кој по погрешниот кој по вистинскиот пат.
Новата 2013 година ќе биде?

подобра од 2012

полоша од 2012

незнам

иста како и 2012

slika
Lisica.mk
Контакт | Импресум | Маркетинг
Copyright © 2008 Lisica.mk [0.04][59]